Nieuws

Vier coronapatiënten overleden en vier nieuwe ziekenhuisopnames

Het aantal inwoners van Gelderland dat is overleden aan het coronavirus is opgelopen tot 528. Dat zijn er vier meer dan zondag. Dat meldt het RIVM op deze 27e april. © ANP
Het aantal inwoners van Gelderland dat is overleden aan het coronavirus is opgelopen tot 528. Dat zijn er vier meer dan zondag. Dat meldt het RIVM op deze 27e april.
Het gaat om cijfers die bij het RIVM bekend zijn. Het werkelijke aantal slachtoffers van het virus ligt hoger. Het is namelijk niet altijd bekend of iemand corona heeft, omdat niet iedereen wordt getest.
Daarnaast liggen de cijfers in het weekend (en naar verwachting ook op feestdagen, zoals vandaag) beduidend lager. Cijfers komen dan vaak vertraagd door. Het is dus goed mogelijk dat de cijfers dinsdag en woensdag weer oplopen.

Ziekenhuisopnames

Het aantal Gelderse ziekenhuisopnames is met vier patiënten gestegen tot 1237. In totaal is er nu bij 4904 Gelderlanders geconstateerd dat zij besmet zijn (geweest) met het coronavirus. Een dag eerder stond dat aantal nog op 4860. Dat betekent dat er 44 vastgestelde besmettingen zijn bijgekomen.
Bekijk de kaart hieronder. Klik op een gemeente voor informatie informatie over het aantal overleden coronapatiënten en ziekenhuisopnames:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!