Nieuws

Arnhem opnieuw opgeschrikt door meerdere autobranden

Opnieuw zijn meerdere auto's in vlammen opgegaan in Arnhem. De politie probeert met man en macht boven water te krijgen wie er achter de autobranden zit. Het is al een week lang bijna iedere nacht raak in de Rijnstad. Inmiddels staat de teller op 15 auto's. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Opnieuw zijn meerdere auto's in vlammen opgegaan in Arnhem. De politie probeert met man en macht boven water te krijgen wie er achter de autobranden zit. Het is al een week lang bijna iedere nacht raak in de Rijnstad. Inmiddels staat de teller op 15 auto's.
De eerste autobrand ontstaat vannacht op de Kamillelaan in Arnhem-Zuid. De brandweer wordt rond 01:00 uur gealarmeerd. Eenmaal daar staat een voertuig volledig in lichterlaaie, zegt een videocorrespondent die op de melding afgaat.
Tekst loopt verder onder de video:
Arnhem opnieuw opgeschrikt door meerdere autobranden

Buurtonderzoek

Een paar uur later: weer een melding. Nu spoedt de brandweer zich richting de Willem Beijerstraat in de wijk Geitenkamp. Daar staat een witte stationwagon in de fik. Politieagenten trekken de wijk in en spreken met buurtbewoners.
De recherche onderzoekt de precieze oorzaak van de branden. Er wordt uitgegaan van brandstichting, zoals ook bij de autobranden in de vorige nachten het geval was.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!