Nieuws

Dienst Plicht en 75 jaar vrijheid

expositie HHV Dienstplicht en 75 jaar vrijheid
Heerde - Het Heerder Historisch Museum te Heerde heeft ook haar deuren moeten sluiten ivm. het Coronavirus.Het museum heeft een prachtige expositie samengesteld over Dienst-Plicht in Nederland en de koppeling gemaakt tussen dienstplicht en de herdenking van 75 jaar bevrijding in Nederland.
HEERDE - Heerde - Het Heerder Historisch Museum te Heerde heeft ook haar deuren moeten sluiten ivm. het Coronavirus.Het museum heeft een prachtige expositie samengesteld over Dienst-Plicht in Nederland en de koppeling gemaakt tussen dienstplicht en de herdenking van 75 jaar bevrijding in Nederland.
De expositie zal worden verlengd en zal zeker ook de zomer te zien zijn in Villa Jacoba. Om iedereen nu in deze tijd toch nog te laten zien hoe de expositie eruit ziet is er een prachtig overzichtsfilm gemaakt door Berend Jan Stijf.
Aan de hand van de beelden wandelt u door de expositie zalen van het Museum. We zien de verschillende periodes waarin Nederlandse militairen hun dienstplicht vervulden in de verschillende landen in de wereld. Te beginnen met de dienstplichten in de mobilisatie periode voor de 2e Wereld Oorlog en we eindigen in Bosnië in 1996.
Ingestuurd en met toestemming geplaatst van Henk Osinga. HHV : www.heerderhistorischevereniging.nl