Gemeente Culemborg

Waarschuwingsschoten gelost na incident met vuurwapen

Twee personen zijn vrijdagavond in Culemborg gearresteerd op verdenking van vuurwapenbezit en zware mishandeling of poging tot doodslag. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost omdat de situatie dreigend was, meldt de politie. © Marco van Deick/Persbureau Heitink.
CULEMBORG - Twee personen zijn vrijdagavond in Culemborg gearresteerd op verdenking van vuurwapenbezit en zware mishandeling of poging tot doodslag. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost omdat de situatie dreigend was, meldt de politie.
Agenten gingen af op een melding van ernstige mishandeling en spreekt over 'ruzie tussen bekenden'. Dat speelde zich af op de Hoge Akker en Jerusalem.
Een 23-jarige man bleek een vuurwapen te hebben. De situatie was dreigend. Daarom is de verdachte gewaarschuwd en zijn twee waarschuwingsschoten gelost.
De man is daarop aangehouden voor vuurwapenbezit. Hij komt uit Culemborg. Een 21-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor zware mishandeling.

Ooggetuigen gezocht

Er is één persoon naar het ziekenhuis gebracht met onbekend letsel. De recherche doet onderzoek naar de incidenten. Rechercheurs zoeken nog getuigen van de mishandeling op de Hoge Akker en de ernstige mishandeling op Jerusalem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!