Nieuws

Reeks autobranden in Arnhem gaat door: elfde voertuig verwoest

In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Lekstraat in Arnhem een auto in vlammen opgegaan. Het is al de elfde auto in een week tijd die in de stad verloren is gegaan door een nachtelijke brand. © Persbureau Heitink
ARNHEM - In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Lekstraat in Arnhem een auto in vlammen opgegaan. Het is al de elfde auto in een week tijd die in de stad verloren is gegaan door een nachtelijke brand.
Ditmaal betrof het een bestelbus. Rond 00.50 uur kwam de melding binnen van de brand aan de Lekstraat. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, stond de voorkant van de bus al in lichterlaaie. De politie en brandweer vermoeden opnieuw opzet.
De eigenaar van de bestelauto had zijn bus net opnieuw laten spuiten en reageerde boos. 'Ik hoop dat de politie snel de brandstichter vindt, dit gaat nergens meer over.'
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Reeks autobranden in Arnhem gaat door: elfde voertuig verwoest

Reeks duurt al dagen

De huidige reeks autobranden startte met liefst zes incidenten binnen een uur in de nacht van maandag op dinsdag. Het was achtereenvolgens raak aan de Steijnstraat, St. Peterlaan, Van Slichtenhorststraat, Van Hasseltstraat en Van Spaenstraat. 
In de nachten die volgden werden branden gemeld in de Rosendaalsestraat, IJssellaan en Ulrik Huberstraat. Daarnaast werden een matras en container in brand gezet.
De politie laat weten de branden op dit moment in onderzoek te hebben. Daarbij wordt bekeken of er een link is tussen de verschillende incidenten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!