Nieuws

100 personen overtreden coronaregels op Apeldoorns woonwagenkamp, politie grijpt in

De Apeldoornse politie heeft vrijdagavond ingegrepen toen een groep van ruim honderd personen zich verzamelde op een woonwagenkamp aan de Laan van Zodiak. Daarbij werd zelfs een politiehelikopter ingezet. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De Apeldoornse politie heeft vrijdagavond ingegrepen toen een groep van ruim honderd personen zich verzamelde op een woonwagenkamp aan de Laan van Zodiak. Daarbij werd zelfs een politiehelikopter ingezet.
Agenten gingen op het kamp kijken na meldingen uit de buurt over geluidsoverlast. Daarvoor verzamelden zich aan het begin van de avond aardig wat politiewagens in de buurt. Op het kamp troffen de agenten de groep aan. Volgens een politiewoordvoerster hielden aanwezigen zich niet aan de coronamaatregelen en stonden mensen te dicht bij elkaar. Wat de reden was van de samenscholing, weet zij niet.
De politie trad vervolgens 'handhavend' op. Een politiehelikopter kwam ook naar Apeldoorn om de situatie van bovenaf te bekijken. Volgens de woordvoerster gaf de groep uiteindelijk gehoor aan de oproep van de politie om zich aan de maatregelen te houden.
Een aantal van de overtreders zijn voor de politie herkend. Zij kunnen een boete verwachten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!