Nieuws

De Graafschap-trainer Snoei ziedend om mislopen promotie: 'Dit is zo onrechtvaardig'

Trainer Mike Snoei is zwaar teleurgesteld vanwege het mislopen van promotie met De Graafschap. De KNVB besliste vrijdagmiddag dat er geen clubs promoveren naar de eredivisie. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Trainer Mike Snoei is zwaar teleurgesteld vanwege het mislopen van promotie met De Graafschap. De KNVB besliste vrijdagmiddag dat er geen clubs promoveren naar de eredivisie.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Enorme domper: De Graafschap promoveert niet naar de eredivisie
'De teleurstelling is enorm groot, niet normaal. Dit is zo onrechtvaardig', zegt een ziedende Snoei in een eerste reactie. 'Ook omdat de voorsprong zo enorm groot is.'
De Graafschap stond met negen wedstrijden te spelen op de tweede plek in de eerste divisie, met zeven punten voorsprong op de nummer drie. Ook SC Cambuur promoveert niet, terwijl de club uit Leeuwarden nog vier punten meer had dan de Superboeren.
'Cambuur heeft een geweldige voorsprong en een schitterend jaar gehad. En RKC komt ermee weg. Die hebben na de winterstop maar één keer gewonnen, net als ADO. Gaan ze dan nog een revival inzetten in de laatste acht à negen wedstrijden?', aldus Snoei.

'Waarom ga je stemmen?'

De trainer uit Didam is vooral boos dat de KNVB niets doet met de stemming onder de profclubs. Daaruit bleek dat zestien clubs voor en negen clubs tegen promotie en degradatie waren.
'Waarom ga je dan stemmen? Het hele idee van stemmen vond ik al waardeloos', zegt hij. 'Nu ga je kalkoenen vragen wat ze van Kerstmis vinden.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!