Nieuws

Kater bij De Graafschap: geen promotie naar eredivisie

De Graafschap promoveert niet naar de eredivisie. Hoewel de club daar wel rekening mee hield, besluit de KNVB dat er dit seizoen geen degradanten zijn en dat er ook niemand promoveert. © Wil Kuijpers
DOETINCHEM - De Graafschap promoveert niet naar de eredivisie. Hoewel de club daar wel rekening mee hield, besluit de KNVB dat er dit seizoen geen degradanten zijn en dat er ook niemand promoveert.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Enorme domper: De Graafschap promoveert niet naar de eredivisie
Doordat het seizoen niet meer afgemaakt kon worden vanwege de coronacrisis, kregen alle clubs vandaag van de KNVB de vraag hoe zij het einde van de competitie voor zich zagen. Ze konden kiezen tussen twee opties die kortom het volgende inhielden. 
1. Er degraderen twee clubs en er promoveren twee teams (De Graafschap is één van die twee, omdat ze bij de promotieplekken stonden)
2. Er degradeert niemand en er promoveert niemand. 
De stemming viel zo uit: zestien clubs waren voor promotie/degradatie, 9 tegen en 9 neutraal. Maar de KNVB trok uiteindelijk een eigen plan.
Hoewel alles in perspectief gezien wordt bij de Doetinchemse club, is deze beslissing wel een harde klap. Bestuurders en trainers hielden al weken rekening met een promotie en er werd ook gezegd dat er beleid gemaakt werd op het spelen van de eredivisie. 
Dat betekent dat De Graafschap voor het tweede seizoen op rij zal moeten uitkomen in de eerste divisie. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!