Nieuws

Box met Achterhoekse streekproducten populair

Streekproducten lijken in deze coronacrisis steeds meer in trek en maaltijd-en borrelboxen met producten uit eigen regio kunnen rekenen op veel belangstelling. Zo ook in de Achterhoek, waar Rosemarijn van Dis van varkensboerderij Sandershof in Etten, chefkok Bjorn Massop van Villa Ruimzicht in Doetinchem het initiatief hebben genomen voor de Naoberkrat. © Omroep Gelderland
ETTEN - Streekproducten lijken in deze coronacrisis steeds meer in trek en maaltijd-en borrelboxen met producten uit eigen regio kunnen rekenen op veel belangstelling. Zo ook in de Achterhoek, waar Rosemarijn van Dis van varkensboerderij Sandershof in Etten, chefkok Bjorn Massop van Villa Ruimzicht in Doetinchem het initiatief hebben genomen voor de Naoberkrat.
'Nu de horeca vrijwel dicht is, blijven lokale leveranciers met hun producten zitten. Dat mag niet gebeuren. Restaurants zijn afhankelijk van lokale leveranciers en in deze tijden moeten we elkaar steunen zodat we straks weer samen door kunnen.' , vond Rosemarijn. Ze zocht contact met Bjorn en ze besloten een borrel en maaltijdbox met Acherhoekse streekproducten aan te gaan bieden. Samen met Liesette Hensen, die in Doetinchem een eetwinkel wil beginnen, is de Naoberkrat in een week tijd opgezet.

Steun voor Achterhoekse boeren

Het blijkt een succes: inmiddels verzorgen ze wekelijks op bestelling voor zo'n 160 tot 180 personen een maaltijdbox met recepten van chefkok Bjorn Massop en leveren ze regelmatig een borrelkrat, die klanten in onder mer Etten, Doetinchem en Toldijk kunnen afhalen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: het voorziet in de behoefte aan pakketten met streekproducten en het is een steun voor de Achterhoekse boeren.

Enorme vraag

Streekproductenpakketten, zoals de maaltijdboxen, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Uit eerder onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat de vraag daarnaar enorm gegroeid is. Consumenten willen de herkomst van de producten weten en kopen daarom graag bij de boer.  
Alternative title
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!