Nieuws

Wat vind jij: spreek je mensen erop aan als ze de coronaregels overtreden?

De regels zijn bekend, maar niet iedereen houdt zich eraan. Zeg jij er wat van? © Omroep Gelderland
De regels zijn bekend, maar niet iedereen houdt zich eraan. Zeg jij er wat van?
We leven nu al een maand met de regels waaraan we ons moeten houden om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Houd anderhalve meter afstand van elkaar, kom niet in grote groepen bijeen en blijf zoveel mogelijk thuis, zéker als je je ziek voelt. 
Het lijkt simpel, maar toch houdt niet iedereen zich aan deze regels. Er worden bijvoorbeeld illegale feestjes gegeven, gezinnen gaan toch even bij opa en oma langs omdat ze elkaar al zo lang niet hebben gezien en het kan ook gebeuren dat iemand in de supermarkt per ongeluk tegen je aan loopt. 
En als je dan mensen ziet die zich niet aan de regels houden, moet je er wat van zeggen? Of is het ieders eigen pakkie-an? 
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!