Nieuws

33 appartementen in oud kantoorgebouw Nunspeet

Het oude kantoorpand aan de Elspeterweg 12.
In een leegstand kantoorpand aan de Elspeterweg 12 in Nunspeet moeten 33 appartementen worden gerealiseerd. Ook komt er een algemene ruimte voor de bewoners. Tenminste, als het aan de gemeenteraad van Nunspeet ligt. Die heeft daar donderdagavond unaniem mee ingestemd. © Google Streetview
NUNSPEET - In een leegstand kantoorpand aan de Elspeterweg 12 in Nunspeet moeten 33 appartementen worden gerealiseerd. Ook komt er een algemene ruimte voor de bewoners. Tenminste, als het aan de gemeenteraad van Nunspeet ligt. Die heeft daar donderdagavond unaniem mee ingestemd.
Het was een zogenoemd 'hamerstuk'. Geen van de partijen had bezwaar tegen de plannen. Het bestemmingsplan moet voor de verbouwing veranderd worden. Dat betekent dat omwonenden en andere belanghebbenden nog bezwaar kunnen aantekenen tegen de plannen. Dat moet dan binnen zes weken gebeuren nadat de plannen door de gemeente ter inzage worden gelegd. 
Als die bezwaren er niet zijn, dan kan de vergunning worden verleend. Het college laat wel weten dat als de appartementen niet worden ingezet voor 'zorg', dat er dan wel extra parkeerplaatsen moeten worden aangelegd.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!