Nieuws

Geef het vrijheidsvuur digitaal door

Wageningen45 roept héél Nederland op zelf het Vrijheidsvuur te ontsteken én digitaal door te geven via www.vrijheidsvuur.nl. Samen zetten we ons land in het licht, denkend aan de prijs die is betaald voor onze vrijheid én aan wat onze eigen rol is om die vrijheid te bewaken. Aan wie geef jij het Vrijheidsvuur door?
WAGENINGEN - Wageningen45 roept héél Nederland op zelf het Vrijheidsvuur te ontsteken én digitaal door te geven via www.vrijheidsvuur.nl. Samen zetten we ons land in het licht, denkend aan de prijs die is betaald voor onze vrijheid én aan wat onze eigen rol is om die vrijheid te bewaken. Aan wie geef jij het Vrijheidsvuur door?
Op 4 mei vanaf 21.00 uur ontsteken we daarom thuis of op het werk ons eigen Vrijheidsvuur: een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal. We geven het vuur daarna digitaal door aan onze vrienden en familie, die dat op hun beurt ook weer doen. Het échte vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin.
Op www.gelderlandherdenkt.nl/vrijheidsvuur kan iedereen een speciaal Gelderland Herdenkt kaarsje bestellen. Doe mee! Via www.vrijheidsvuur.nl kunnen bezoekers heel eenvoudig een video van zichzelf opnemen waarin ze het Vrijheidsvuur doorgeven of een karakter kiezen dat bij hem/haar past. Deze video wordt, samen met een persoonlijk bericht gedownload om daarna te posten op social media en een vriend of vriendin te taggen. Deze kunnen op hun beurt het Vrijheidsvuur weer doorgeven. Bekijk hier hoe het werkt.
Het eeuwige Vrijheidsvuur brandt in Wageningen, Stad der Bevrijding. Het Vrijheidsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Ieder jaar op 4 mei om 24.00 uur wordt het vuur doorgegeven om zo, ook in de rest van Nederland, op 5 mei het Vrijheidsvuur te kunnen ontsteken. In 2020 staan we stil bij 75 jaar vrijheid. Op 4 en 5 mei vindt dit jaar een aangepast programma plaats om 75 jaar vrijheid te herdenken zonder publiek. In samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Bevrijdingsfestivals ontsteken we het Vrijheidsvuur in de nacht van 4 op 5 mei. De activiteiten zijn voor iedereen te volgen via tv of internet.