Nieuws

De Graafschap-clubheld Henk Overgoor overleden

De Graafschap-clubheld Henk 'Kappertje' Overgoor is donderdag overleden. De oud-voetballer uit Gendringen werd 75 jaar. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap-clubheld Henk 'Kappertje' Overgoor is donderdag overleden. De oud-voetballer uit Gendringen werd 75 jaar.
Overgoor kwam tussen 1965 en 1980 bijna 400 keer uit voor De Graafschap. De voetballer had de bijnaam 'Kappertje' omdat hij afkomstig was uit een kappersfamilie. Maar de linksback was vooral bekend door de wedstrijd op 7 oktober 1973.

Kauwgom

De Graafschap speelde toen tegen Feyenoord en Overgoor maakte de 3-3. Terwijl hij aan het juichen was verslikte hij zich in een stuk kauwgom. Ploeggenoot Guus Hiddink ziet dat en maakt daarna een overtreding, zodat Overgoor behandeld kan worden.
Hiddink slaat hem hard op zijn rug, waarna hij de kauwgom en een deel van zijn gebit uitspuugt. Kappertje speelt de wedstrijd door. Daarna speelde hij nooit meer een wedstrijd met kauwgom in zijn mond.
Hiddink heeft mooie herinneringen aan Overgoor, zo laat hij weten in een reactie. Hij noemt hem een mooie atletische voetballer met aanstekelijke energie. 'Een zeer sympathiek mens, vol met humor. Hij gaf binnen ons voetbalteam zijn oprechte, gekruide mening als iemand neiging had tot verkeerde allures. Ik kan niet iemand bedenken die hem niet mocht.'
Tekst gaat verder onder de foto.

Clubgenoten

Hoewel de back bijna 15 seizoenen voor De Graafschap speelde, kreeg hij daarvoor lange tijd nooit een gepast afscheid. In 2015 zocht het programma Clubgenoten van Omroep Gelderland Overgoor op en gingen ze samen terug naar de Vijverberg en naar zijn amateurclub V.V. Gendringen, waar het voetbal voor hem allemaal begon.
Bekijk hier de uitzending met Henk 'Kappertje' Overgoor:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!