Instellingen

Nieuw onderzoek verondiepen kleiput Winterswijk

Er komt een nieuw ecologisch onderzoek naar de effecten van het verondiepen van de kleiput in Winterswijk. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De werkzaamheden worden voorlopig niet hervat. Er is al jaren veel onrust over het verondiepen van het watergat. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Er komt een nieuw ecologisch onderzoek naar de effecten van het verondiepen van de kleiput in Winterswijk. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. De werkzaamheden worden voorlopig niet hervat. Er is al jaren veel onrust over het verondiepen van het watergat.
Volgens het college zijn er nieuwe inzichten over de invloed van het verondiepen op het ecologisch systeem. De uitslag van het onderzoek is bepalend voor de verdere werkwijze.
Het kan zijn dat de plannen moeten worden aangepast en mogelijk zou het verondiepen ook gestaakt kunnen worden. Voor het onderzoek wordt 15.000 euro uitgetrokken.
Winterswijk wil de kleiput aantrekkelijker maken voor dieren en planten. Daarom wordt hij minder diep gemaakt. Het hele project duurt jaren. De Actiegroep Behoud Kleiput heeft al vaker geprotesteerd tegen de plannen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!