Nieuws

Omroep Gelderland in twee categorieën genomineerd voor prestigieuze prijs De Tegel

De podcast Verstrikt van Omroep Gelderland, die dinsdag al de Gouden NL Award won, maakt kans op de prestigieuze journalistieke prijs De Tegel. Ook het Omroep Gelderland-onderzoek 'Onveilige zorg in kleine commerciële woonzorginstellingen' is genomineerd. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De podcast Verstrikt van Omroep Gelderland, die dinsdag al de Gouden NL Award won, maakt kans op de prestigieuze journalistieke prijs De Tegel. Ook het Omroep Gelderland-onderzoek 'Onveilige zorg in kleine commerciële woonzorginstellingen' is genomineerd.
Jaarlijks overwegen naar schatting 400.000 Nederlanders een einde aan hun leven te maken. Erover praten is een taboe. Maar in Verstrikt, een vijfdelige persoonlijke podcastserie van Maarten Dallinga voor Omroep Gelderland, komt het hebben van doodsgedachten uitgebreid aan bod. 
Dallinga spreekt met mensen die suïcidaal zijn of waren, nabestaanden en professionals. Ook is hij open over de doodsgedachten die hij zelf heeft gehad. De podcast start met een gesprek waarin hij zijn ouders voor het eerst vertelt over zijn vroegere suïcidaliteit.

Onveilige zorg

Het Omroep Gelderland-onderzoek 'Onveilige zorg in kleine commerciële woonzorginstellingen' maakt ook kans op De Tegel. Het onderzoek is gedaan door de journalisten Judith Spanjers en Ellen Kamphorst.
Drugsgebruik, wapenincidenten, agressie en ongeschoold personeel. Cliënten voelen zich onveilig in kleine commerciële woonzorginstellingen in de regio Arnhem. Dat blijkt uit hun onderzoek. Vooral bij zorgbedrijven die niet alleen zorg bieden aan licht verstandelijk beperkten en psychiatrische cliënten, maar ook aan (ex)-gevangenen en (ex)-tbs'ers.
Het is nog niet bekend wanneer en hoe De Tegels worden uitgereikt. De geplande uitreiking op 8 juni gaat niet door vanwege de coronacrisis.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!