Nieuws

Het wordt weer drukker op de snelweg

Het is afgelopen week duidelijk drukker geworden op de Nederlandse snelwegen, vooral in Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. Dat meldt de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW). © ANP
ARNHEM - Het is afgelopen week duidelijk drukker geworden op de Nederlandse snelwegen, vooral in Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. Dat meldt de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).
Hoewel er dinsdag meer personenauto's op de snelweg waren dan de vijf dinsdagen daarvoor, is het nog steeds veel rustiger dan voor de 'intelligente lockdown' van premier Rutte.
Volgens de NDW was het aantal personenauto's op de snelweg dinsdag 31 procent lager dan op dinsdag 3 maart, toen het verkeer nog reed als gebruikelijk. Vorige week dinsdag was het nog 36 procent rustiger.
Vooral buiten de spits rijden er weer meer auto's op de snelweg. Die ontwikkeling was vorige week ook al aan de gang en zet dus door. Het was bijna in het hele land te merken dat het drukker was.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!