Nieuws

VIDEO | Overleden Cobie krijgt indrukwekkend afscheid ondanks coronacrisis

WAGENINGEN - Hoe neem je afscheid van een geliefde buurtbewoner en graag geziene vrijwilliger? De bewoners van de Dahliastraat in Wageningen en leden van Speeltuin Tuindorp Wageningen vonden woensdagmiddag een passende manier: de rouwauto van Cobie van Holland reed door de Dahliastraat, waar belangstellenden een erehaag voor haar vormden.
De 72-jarige Van Holland was een graag geziene vrijwilliger bij Speeltuin Tuindorp. Hoewel ze niet aan de gevolgen van corona overleed, moest haar uitvaart wel in besloten kring plaatsvinden.
Om buurtbewoners en leden en bezoekers van Tuindorp toch afscheid te laten nemen, reed de rouwauto door de voor haar bekende Dahliastraat.
De tekst gaat verder onder de video (beelden: Jan Elsenaar).
Overleden Cobie krijgt indrukwekkend afscheid ondanks coronacrisis

Bloemen op de motorkap

Langs die straat hadden tientallen mensen zich - op anderhalve meter afstand van elkaar - opgesteld in een erehaag. Toen de rouwauto stilstond, legden de aanwezigen een voor een een bloem op de motorkap van de auto.
De afgelopen dagen kwamen verschillende gemeenten met een verbod op een erehaag. Harderwijk, Nunspeet, Barneveld, Ermelo en Putten zien zo’n erehaag als een ‘oproep tot samenkomst’. In Wageningen geldt zo’n verbod (nog) niet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!