Nieuws

Politie zoekt naar sporen op de Veluwe na reeks natuurbranden

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende natuurbranden die de afgelopen weken in de regio Apeldoorn hebben gewoed. Daarvoor wordt gezocht naar sporen, laat een woordvoerder woensdag weten. © Dylan Jünemann/Persbureau Heitink
UGCHELEN - De politie onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende natuurbranden die de afgelopen weken in de regio Apeldoorn hebben gewoed. Daarvoor wordt gezocht naar sporen, laat een woordvoerder woensdag weten.
In de nacht van dinsdag op woensdag had de brandweer opnieuw zijn handen vol aan natuurbranden op de Veluwe. Dit keer waren er vlammen te zien in Vaassen, Hoog Soeren en Ugchelen. Twee weken geleden waren er nog vier branden in één nacht.
De politiewoordvoerder wijst er nog maar eens op dat onderzoeken naar branden erg lastig zijn. 'Dat heeft er mee te maken dat sporen in de meeste gevallen verloren gaan. En die sporen hebben wij nodig om onderzoek te kunnen doen.'

Nog geen aanhoudingen

De politie zoekt nu naar sporen die op een verband tussen de verschillende branden kunnen wijzen. 'Daarover is nu nog niets te zeggen', aldus de woordvoerder. 
Tot aanhoudingen heeft het onderzoek naar de branden nog niet geleid. De politie roept mensen op die iets verdachts zien, direct 112 te bellen. 'Dan kunnen wij snel reageren', klinkt het.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!