Nieuws

Ruim miljoen voor opknappen van veertig jaar oude Eibergse wijk

De Eibergse wijk Rozenkamp wordt volgend jaar opgeknapt. Het college van B & W wil hier ruim 1,2 miljoen euro voor uittrekken. De wijk is veertig jaar oud en toe aan een opknapbeurt. © Pixabay
EIBERGEN - De Eibergse wijk Rozenkamp wordt volgend jaar opgeknapt. Het college van B & W wil hier ruim 1,2 miljoen euro voor uittrekken. De wijk is veertig jaar oud en toe aan een opknapbeurt.
Wat er precies gaat gebeuren in de wijk is niet duidelijk. In het najaar gaat de gemeente hierover met aanwonenden in gesprek.
Eigenlijk zouden de gesprekken met aanwonenden dit voorjaar zijn, maar door de coronacrisis is dit naar het najaar verplaatst. De gemeente wil in ieder geval de straten aanpassen naar 30 km/u en daarnaast de afvoer van de riolering verbeteren door het regenwater af te koppelen.
Wat verder gaat gebeuren moet tijdens de gesprekken met de aanwonenden duidelijk worden. De gemeente wil in ieder geval graag dat mensen uit de buurt in het ontwerpteam komen. Volgend jaar mei moet er een definitief ontwerp zijn en daarna kunnen de werkzaamheden starten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!