Nieuws

Doet Bert van der Lans ooit nog mee aan de Vierdaagse?

Bert van der Lans.
Hij is recorddeelnemer, Bert van der Lans uit Nijmegen. Vorig jaar viel hij uit door een val van de fiets, waarbij hij een sleutelbeen brak. En dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. Komt er ooit een 72e Vierdaagse van Nijmegen voor hem? © ANP
NIJMEGEN - Hij is recorddeelnemer, Bert van der Lans uit Nijmegen. Vorig jaar viel hij uit door een val van de fiets, waarbij hij een sleutelbeen brak. En dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. Komt er ooit een 72e Vierdaagse van Nijmegen voor hem?
Dat premier Rutte dinsdagavond de deur voor alle evenementen tot 1 september stijf dichtgooide, betreurt de recorddeelnemer. Maar Van der Lans richt zijn wandelpijlen al op 2021, dan is hij 89. En fit blijven doet hij gewoon thuis, zegt hij.
'Ik heb in huis twee hometrainers staan. daar kan ik mee uit de voeten.' De Nijmegenaar, die aan parkinson lijdt, heeft een trainingsschema van neuroloog Bas Bloem van het Radboudumc.

Andere hobby's

Als het wat rustiger wordt qua corona, gaat hij weer lopen. Voor de rest blijven hij en zijn vrouw vooral thuis. Wel doet Van der Lans nog boodschappen. Graag zou hij ook zijn andere hobby's, golf en tafeltennis, beoefenen, maar ook dat blijft vooralsnog niet mogelijk.
'Het is allemaal gerelateerd aan de horeca en die zit op slot. Je moet ook een kopje koffie kunnen drinken of een snack kunnen gebruiken', zegt de wandelveteraan.
Luister naar Bert van der Lans op Radio Gelderland:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!