Nieuws

Weer raak op de Veluwe, meerdere natuurbranden in één nacht

De brandweer had in de nacht van dinsdag op woensdag zijn handen weer vol aan natuurbranden in de regio van Apeldoorn. In een paar uur tijd was het raak in Vaassen, Hoog Soeren en Ugchelen. © Dylan Jünemann/Persbureau Heitink
VAASSEN - De brandweer had in de nacht van dinsdag op woensdag zijn handen weer vol aan natuurbranden in de regio van Apeldoorn. In een paar uur tijd was het raak in Vaassen, Hoog Soeren en Ugchelen.
De eerste natuurbrand aan de Gortelseweg in Vaassen brak om 23.30 uur uit en betrof een brand van ongeveer 50 bij 60 meter. Tegen middernacht waren de vlammen er volgens de brandweer wel af.
Om 02.30 uur was er een heidebrand op de Pomphulweg in Hoog Soeren. Daarbij ging het om een stuk van minimaal 20 bij 100 meter, aldus een correspondent.
Een derde kleine bosbrand volgde aan de Hoog Buurloseweg in Ugchelen. Die woedde in een bos met naaldbomen.

Niet voor het eerst

Er komt nog onderzoek naar de oorzaak van de branden. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Het is niet voor het eerst dat de brandweer meerdere malen achter elkaar moet uitrukken voor branden op de Veluwe. Zo was het twee weken terug nog vier keer raak in een nacht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!