Nieuws

'Dit zijn criminelen', burgemeester Arnhem wil brandstichters opsluiten

Burgemeester Ahmed Marcouch vindt de autobranden die maandagavond woedden in Arnhem laffe en sneaky daden. Hij benadrukt dat het niet gaat om baldadigheid, maar dat het echte criminelen zijn die hij zo snel mogelijk wil opsluiten. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch vindt de autobranden die maandagavond woedden in Arnhem laffe en sneaky daden. Hij benadrukt dat het niet gaat om baldadigheid, maar dat het echte criminelen zijn die hij zo snel mogelijk wil opsluiten.
'Dit zijn hele laffe en sneaky daden die ik absoluut niet zal typeren als baldadigheid of streken', zegt Marcouch. 'Dit is gewoon brandstichting, het is gevaarlijk.'
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Zes autobranden in een nacht: 'Geen kwajongens, maar criminelen'
De politie is volgens de Arnhemse burgemeester druk bezig de veroorzaker of veroorzakers van deze branden op te sporen. 'Dit mogen we absoluut niet bagatelliseren. We moeten er zoveel mogelijk met zijn allen bovenop zitten.
Maandagavond kreeg de politie tussen 23.30 en 00.30 uur meerdere meldingen van autobranden. In totaal hebben zes voertuigen vlam gevat en bij twee andere auto's is de poging tot brandstichting mislukt.
Ook zijn er maandag twee afvalbakken in brand gestoken. De politie doet sporenonderzoek in de auto's en houdt een buurtonderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!