Nieuws

Voortvluchtige plofkraker aangehouden in Friesland

Schade na de plofkraak in Druten.
De voortvluchtige plofkraker Steven K. is vrijdag in Friesland aangehouden. Dat meldt RTV Utrecht. De man werd in juni vorig jaar tot tien jaar cel veroordeeld omdat hij leiding gaf aan plofkraken in Gelderland, Brabant en Utrecht. © Omroep Gelderland
DRUTEN - De voortvluchtige plofkraker Steven K. is vrijdag in Friesland aangehouden. Dat meldt RTV Utrecht. De man werd in juni vorig jaar tot tien jaar cel veroordeeld omdat hij leiding gaf aan plofkraken in Gelderland, Brabant en Utrecht.
De bende waarin hij zat, opereerde met de 'pizzaschuifmethode', waarbij de geldautomaat eerst wordt opengebroken en vervolgens met flitspoeder op een pizzaschuif wordt opgeblazen. De groep sloeg onder meer toe in Druten, Zetten, Didam en Vuren.
Erg succesvol waren de plofkrakers niet. Ze maakten slechts één keer 83.000 euro buit en die biljetten waren besmeurd met inkt en dus waardeloos. Het Openbaar Ministerie nam de zaak echter hoog op, mede vanwege het gevaar dat de ontploffingen veroorzaken voor de omgeving.
De twee medeverdachten van K. krijgen zes en 2,5 jaar cel. K. zelf ging ervandoor en verdween spoorloos. De politie kwam hem onlangs op het spoor en ontdekte dat hij op zoek was naar werk. Hij zal nu echter eerst zijn straf moeten uitzitten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!