Nieuws

Podcast Verstrikt van Omroep Gelderland wint Gouden NL Award

De podcast Verstrikt van Omroep Gelderland heeft dinsdag de NL Award in de categorie 'beste radioprogramma' gewonnen. Daarnaast kreeg de postcastserie van Maarten Dallinga de categorie-overstijgende Gouden NL Award. © Omroep Gelderland
De podcast Verstrikt van Omroep Gelderland heeft dinsdag de NL Award in de categorie 'beste radioprogramma' gewonnen. Daarnaast kreeg de postcastserie van Maarten Dallinga de categorie-overstijgende Gouden NL Award.
Jaarlijks overwegen naar schatting 400.000 Nederlanders een einde aan hun leven te maken. Erover praten is een taboe. Maar in Verstrikt, een vijfdelige persoonlijke podcastserie van Maarten Dallinga voor Omroep Gelderland, komt het hebben van doodsgedachten uitgebreid aan bod. 
Dallinga spreekt met mensen die suïcidaal zijn of waren, nabestaanden en professionals. Ook is hij open over de doodsgedachten die hij zelf heeft gehad. De podcast start met een gesprek waarin hij zijn ouders voor het eerst vertelt over zijn vroegere suïcidaliteit.

'Ik ben vereerd'

Bij Omroep Gelderland zaten zo'n 60 collega's online mee te kijken of Maarten Dallinga in de prijzen viel met Verstrikt. Gejuich steeg op toen dat inderdaad zo bleek te zijn.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Podcast Verstrikt van Omroep Gelderland wint Gouden NL Award
Ook Dallinga zelf was natuurlijk heel blij met de prijs: 'Ik ben vereerd. Geweldig. Heel erg bedankt jury. Knuffel voor Sandrina (hoofdredacteur Omroep Gelderland, red.) en Guus (directeur Omroep Gelderland, red.) dat ik ruimschoots over mijn uren mocht gaan. Het is het meest persoonlijke project dat ik ooit gedaan heb. Ik ben blij dat zoveel mensen hebben geluisterd en blij met de fijne reacties.'
Verstrikt is te vinden in podcastapps als Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher en Players FM. Luisteren is ook mogelijk via de Omroep Gelderland-app en op deze dossierpagina.
De NL Awards zijn prijzen voor de beste programma's van de regionale omroepen uit het afgelopen jaar, verdeeld over zeven categorieën. Vorig jaar won Ridders van Gelre van Omroep Gelderland in de categorie 'beste tv-programma'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!