Nieuws

Natuurmonumenten laat bezoekers parkeergeld betalen

Bezoekers aan Landgoed Hackfort bij Vorden moeten vanaf de zomer betalen als ze hun auto willen parkeren. Het is de eerste plaats waar Natuurmonumenten betaald parkeren invoert. © Wikimedia Commons / Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
VORDEN - Bezoekers aan Landgoed Hackfort bij Vorden moeten vanaf de zomer betalen als ze hun auto willen parkeren. Het is de eerste plaats waar Natuurmonumenten betaald parkeren invoert.
Automobilisten die een bezoek brengen aan een gebied dat valt onder Natuurmonumenten moeten in de toekomst parkeergeld betalen. Landgoed Hackforth heeft de primeur. Daar moet vanaf de zomer betaald worden.
De slagbomen zijn al geplaatst. De kosten bedragen 1,75 euro per uur, tot een maximum van 7 euro per dag. Voor leden van Natuurmonumenten blijft parkeren gratis.

Oude plannen

Natuurmonumenten wilde in 2014 ook al betaald parkeren invoeren. Dat ging toen niet door. De organisatie onderzoekt nu bij welke andere gebieden er betaald moet gaan worden om te parkeren. Een woordvoerder laat aan RTV Oost weten dat het niet betekent dat er al gelijk overal betaald moet worden: 'Als het besluit genomen is, heb je de slagboom er nog niet binnen twee maanden al staan.'
Het is de bedoeling de opbrengst van de parkeergelden te gebruiken om de natuur te onderhouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!