Nieuws

Man opgepakt voor 'A50-ontvoering' van vrouw uit Oosterbeek

De man die zondagavond op de A50 werd aangehouden op verdenking van een ontvoering komt uit Beverwijk. Hij zou een vrouw uit Oosterbeek tegen haar wil hebben meegenomen. Dat meldt de politie maandag. © Persbureau Heitink
HEELSUM - De man die zondagavond op de A50 werd aangehouden op verdenking van een ontvoering komt uit Beverwijk. Hij zou een vrouw uit Oosterbeek tegen haar wil hebben meegenomen. Dat meldt de politie maandag.
De politie kreeg zondag even na 18.00 uur een melding van een verdacht geel busje in Oosterbeek. Toen agenten dit voertuig in Heelsum zagen rijden en wilden controleren, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Daarbij probeerde hij volgens de politie agenten van de weg te rijden.

Vrouw lichtgewond

Uiteindelijk lukte het de agenten het busje op de A50 klem te rijden. De bestuurder werd aangehouden en de vrouw werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De politie zoekt nu getuigen van de ontvoering. Wie bijvoorbeeld gezien heeft hoe de vrouw in het gele busje terecht is gekomen, wordt gevraagd contact op te nemen.
Dat geldt ook voor mensen die tussen 18.00 en 19.00 uur in Oosterbeek of op de A50 bij Heelsum reden en een dashcam in hun auto hebben.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!