Nieuws

Bestuurder rijdt in op agent en slaat op de vlucht

Een bestuurder van een zwarte BMW is in de nacht van zaterdag op zondag ingereden op een politieagent in Ede. De agent kon net op tijd weg springen. Hij gaat aangifte doen vanwege poging tot doodslag. © ANP
EDE - Een bestuurder van een zwarte BMW is in de nacht van zaterdag op zondag ingereden op een politieagent in Ede. De agent kon net op tijd weg springen. Hij gaat aangifte doen vanwege poging tot doodslag.
De agent was bezig met een controle op de Parkweg toen hij de bestuurder een stopteken gaf. De auto leek vaart te minderen, maar vlak voor de agent gaf de bestuurder gas en reed recht op hem af. 'Je moet er niet aan denken dat hij geraakt was', schrijft de politie.
De bestuurder sloeg daarna op de vlucht. Later in de nacht kreeg de politie meldingen van aanrijdingen op de Allebesstraat en de Berckheydestraat. Die aanrijdingen bleken ook veroorzaakt te zijn door de BMW. 'Volgens getuigen reed die als een dwaas door de woonwijk.'
De politie is op zoek naar de bestuurder en de auto en hoopt op getuigen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!