Nieuws

Arnhem krijgt een eigen mondmaskerfabriek

In Arnhem komt een fabriek waar mondmaskers worden geproduceerd die bestemd zijn voor de zorg. Mensen met een vluchtelingenachtergrond gaan de maskers maken, meldt de gemeente vrijdag. © ANP
ARNHEM - In Arnhem komt een fabriek waar mondmaskers worden geproduceerd die bestemd zijn voor de zorg. Mensen met een vluchtelingenachtergrond gaan de maskers maken, meldt de gemeente vrijdag.
De fabriek is een initiatief van Refugee Company, dat twee machines uit China naar Arnhem haalt. Die komen in het pand van sociale werkplaats Scalabor, waar de organisatie mee samenwerkt.

100.000 mondkapjes per dag

Refugee Company heeft als doel iedere dag 100.000 maskers te maken. Daarbij gaat het om chirurgische mondmaskers type IIR. Die zijn onder meer geschikt voor de reguliere ziekenhuiszorg, thuiszorg, mondzorg en ouderenzorg.
'Geweldig dat er in Arnhem een fabriek komt waar mondmaskers worden geproduceerd', reageert wethouder Cathelijne Bouwkamp van de gemeente Arnhem. Ook noemt ze het 'mooi dat op deze manier Arnhemmers met een vluchtelingenachtergrond een bijdrage kunnen leveren aan het bestrijden van de coronacrisis'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!