Nieuws

Burgemeesters willen verbod op alle zomerse evenementen

Bezoekers van de Vierdaagsefeesten in 2019 /
Alle evenementen die gepland staan voor komende zomer moeten worden afgelast. Daar dringen burgemeesters van verschillende grote steden op aan bij het kabinet, zo bevestigt minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie vrijdag. Gedacht wordt aan festivals en wedstrijden in het betaald voetbal. © ANP
ARNHEM - Alle evenementen die gepland staan voor komende zomer moeten worden afgelast. Daar dringen burgemeesters van verschillende grote steden op aan bij het kabinet, zo bevestigt minister Ferd Grapperhaus van Veiligheid en Justitie vrijdag. Gedacht wordt aan festivals en wedstrijden in het betaald voetbal.
Eén van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het verbod op grote bijeenkomsten. Dat verbod geldt nu tot 1 juni. De burgemeesters zouden er in een overleg tussen de veiligheidsregio's en het kabinet op hebben aangedrongen die maatregelen te verlengen tot 1 september of 1 oktober.

Vierdaagse en Zwarte Cross

Als er daadwerkelijk een afgelasting komt voor alle grote evenementen, gaat er ook een streep door de Nijmeegse Vierdaagse en de Zwarte Cross. Tot nu toe zei de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls dat hij de Vierdaagse nog niet afgelast. 
Minister-president Mark Rutte maakt volgende week bekend of en hoe maatregelen tot 28 april worden verlengd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!