Nieuws

Derde editie van Achterhoek Spreekt online

Het inwonerspanel Achterhoek Spreekt van 8RHK ambassadeurs is voor de derde keer online gegaan. Het doel van de digitale vragenlijst is een beeld krijgen van wensen die leven als input voor te maken beleid. © REGIO8
ULFT - Het inwonerspanel Achterhoek Spreekt van 8RHK ambassadeurs is voor de derde keer online gegaan. Het doel van de digitale vragenlijst is een beeld krijgen van wensen die leven als input voor te maken beleid.
Achterhoek Spreekt ging vorig jaar van start
'Ondanks de bijzondere situatie in verband met de corona-uitbraak, willen we toch graag vooruitkijken', zo schrijft de organisatie. 'Voor goede toekomstplannen is het nodig dat we de wensen en behoeften van onze inwoners kennen.' Tot nu toe hebben 4500 inwoners van de regio zich aangemeld als panellid. De input van deze Achterhoekers wordt onder meer gebruikt door de Achterhoek Raad, de Achterhoek Board en de zes Thematafels binnen de regio.
Panelleden van Achterhoek Spreekt krijgen tweemaal per jaar een vragenlijst toegestuurd. Tot 3 mei kunnen Achterhoekers hun antwoorden voor de nieuwe vragenlijst opsturen. Na afloop ontvangen deelnemers informatie over uitkomsten en wat er met de input wordt gedaan.