Nieuws

Opa leest kleinkinderen op afstand voor: 'Een vertrouwde stem voor het slapengaan'

Gert Mulder uit Apeldoorn mist zijn kleinkinderen. Vanwege de coronacrisis heeft hij ze al weken niet gezien. Om toch een beetje contact te hebben, is hij een voorleesservice op YouTube begonnen. © Gert Mulder.
APELDOORN - Gert Mulder uit Apeldoorn mist zijn kleinkinderen. Vanwege de coronacrisis heeft hij ze al weken niet gezien. Om toch een beetje contact te hebben, is hij een voorleesservice op YouTube begonnen.
'Voordat mijn kleinkinderen van 2 en 4 gaan slapen, kijken en luisteren zij naar mijn verhaaltjes', vertelt Gert. 
'Het geeft mij een goed gevoel en de kinderen ook. Die vinden het hartstikke leuk. Als het verhaaltje gelezen is, sturen ze mij een appje met een spraakberichtje. Zij horen even een bekende en vertrouwde stem voor het slapengaan.'

Poepfabriek

Laatst las hij voor uit het boekje De Poepfabriek, over een olifant die 'erg veel keutels moet drukken, zeven kruiwagens vol poep gaat hem elke dag wel lukken'. 
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Niet moeilijk

Gert filmt met zijn telefoon terwijl hij voorleest en plaatst dat vervolgens online. 'Daarna app ik mijn dochter dat de verhaaltjes klaarstaan.' Het is niet moeilijk, vindt hij. 'Maar als de grootouders dat niet zien zitten, dan mogen ze mijn verhaaltjes ook wel gebruiken hoor!' 
Luister het gesprek met Gert op Radio Gelderland terug: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!