Nieuws

ProWonen komt met lichte huurverhoging

Wooncorporatie ProWonen in Borculo voert een lichte, jaarlijkse stijging van de huren door. Huurders ontvangen voor het begin van de nieuwe maand bericht over het nieuwe huurbedrag met ingang van juli. © REGIO8
BORCULO - Wooncorporatie ProWonen in Borculo voert een lichte, jaarlijkse stijging van de huren door. Huurders ontvangen voor het begin van de nieuwe maand bericht over het nieuwe huurbedrag met ingang van juli.
'De corporatie vindt het belangrijk dat haar klanten goed en betaalbaar wonen en kiest er daarom voor de huur te verhogen met maximaal het inflatiepercentage van 2,6%', zo laat ProWonen zelf weten. De organisatie twijfelde of het in verband met de uitbraak van het coronavirus de jaarlijkse huurverhoging per juli uit zou stellen. 'Degene die problemen hebben met het betalen van de huur of deze problemen voorzien, wil ProWonen daarom graag goed en gericht helpen waar dat kan met maatwerk', aldus de organisatie.
Niet iedereen krijgt volgens de corporatie te maken met een verhoging. 'Huurders van woningen die gesloopt worden of met een huurvastcontract krijgen geen huurverhoging', aldus ProWonen. 'Daarnaast krijgen huurders die een woning huren waarvan de huurprijs dit jaar op of boven de streefhuur zit ook geen huurverhoging.' De gemiddelde huurprijs van woningen ligt volgens ProWonen nu op 64% van de maximale prijs die gevraagd mag worden.