Nieuws

Slag om Grolle komt met datum voor 2021

De Slag om Grolle vindt volgend jaar plaats op 22, 23 en 24 oktober in en om Groenlo. Het grootste 17e eeuwse re-enactment evenement van de wereld vindt eens in de twee jaar plaats. © REGIO8
GROENLO - De Slag om Grolle vindt volgend jaar plaats op 22, 23 en 24 oktober in en om Groenlo. Het grootste 17e eeuwse re-enactment evenement van de wereld vindt eens in de twee jaar plaats.
In 2019 deden meer dan duizend re-enactors mee:
Re-enactors van over de hele wereld hengelen naar deelname aan het driedaagse evenement. Vorig jaar deden er ongeveer 1500 re-enactors mee, naast duizend deelnemers uit Groenlo zelf. 'Dat betekent dat we de lat hoger kunnen leggen en kunnen kiezen voor hen die zich het meest historisch correct weten te presenteren', zegt Godfried Nijs, die namens de Slag om Grolle contact met de re-enactors onderhoudt.
De organisatie merkt dat er iedere editie meer inwoners van Groenlo meehelpen rond de Slag om Grolle, maar kan altijd meer vrijwilligers gebruiken. 'Naast het in elkaar zetten van toegangspoorten en kassa’s zijn deskundige helpende handen nodig, ook voor zaken als sponsoring en marketing, altijd welkom', aldus secretaris Tristan Naber.