Nieuws

Basisscholen gaan op 11 mei weer open, wel beperkingen

De basisscholen in Nederland gaan weer open op 11 mei. Wel met beperkingen. © ANP
ARNHEM - De basisscholen in Nederland gaan weer open op 11 mei. Wel met beperkingen.
De deuren van de scholen gaan voor kleine groepjes open. Het middelbaar onderwijs kan mogelijk op 1 juni weer open. Hierbij moet aan de regels van de anderhalve metersamenleving wordt voldaan.
De kinderopvang, buitenschoolse opvang en speciaal onderwijs gaan op 11 mei ook weer open. Leerkrachten en opvangpersoneel kunnen zich laten testen op het coronavirus als ze klachten hebben die daarop duiden, zegt premier Mark Rutte.

'Niet realistisch'

'Basisscholen kunnen weer open, omdat jonge kinderen het virus minder snel lijken op te lopen en over te dragen', zegt Rutte. Scholen kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen de ene helft van de leerlingen de ene dag, en de andere helft de andere dag les te geven.
Het is niet realistisch om van jonge kinderen te verwachten dat ze onderling 1,5 meter afstand bewaren, denkt hij. Leerkrachten en opvangpersoneel kunnen net als zorgpersoneel aanspraak maken op een coronatest, zegt Rutte.

Cafés en restaurants blijven dicht

Vrijwel alle overige maatregelen van de 'intelligente lockdown', zoals het sluiten van cafés en restaurants, worden verlengd tot woensdag 20 mei. Een week van tevoren wordt, net als vandaag, opnieuw besloten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!