Nieuws

Van whisky naar handalcohol: Zelhemse stoker gooit het roer tijdelijk om

Hij was gewend whisky en jenever te produceren, maar de laatste weken heeft Erik Legters de drank spreekwoordelijk laten staan. In zijn destilleerderij De Bronckhorst in Zelhem bekwaamde hij zich in de productie van handalcohol. En met succes, want de desinfecterende gel is inmiddels afgeleverd op veel plekken in het land. © Omroep Gelderland
ZELHEM - Hij was gewend whisky en jenever te produceren, maar de laatste weken heeft Erik Legters de drank spreekwoordelijk laten staan. In zijn destilleerderij De Bronckhorst in Zelhem bekwaamde hij zich in de productie van handalcohol. En met succes, want de desinfecterende gel is inmiddels afgeleverd op veel plekken in het land.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Van whisky en jenever naar handalcohol: Zelhemse stoker gooit het roer tijdelijk om
Door de toenemende vraag naar desinfecterende handgel dreigde er een tekort te ontstaan. Legters stak daarom alle tijd en energie in de productie van handalcohol. Er moesten nogal wat voorbereidingen worden getroffen, zei hij enkele weken geleden.

Drieduizend liter Grolsch Kanon

Alle materialen regelde en bestelde hij lokaal. De meesterbrouwer van Grolsch, van oorsprong een Achterhoeks bedrijf, zorgde dat er drieduizend liter Grolsch Kanon werd aangeleverd. Uit dat speciaalbiertje, met een hoog percentage alcohol, kon destilleerder Legters alcohol winnen voor de handgel.
'Het heeft heel veel voeten in de aarde gehad, dus dat was heel hard werken. Je komt niet zomaar aan jerrycans en flesjes. En handpompjes zijn uitverkocht', legt Legters desgevraagd uit. Toch is het allemaal gelukt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!