Nieuws

Hoenderloo College gaat straks nog even door

Het Hoenderloo College, de onderwijsafdeling van de sluitende zorginstelling Pluryn met locaties in Deelen en Hoenderloo, blijft maximaal een jaar langer open. Dat staat op de site van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Het college zou aanvankelijk ook in augustus sluiten, net als de internaten. © Hoenderloo Groep
HOENDERLOO - Het Hoenderloo College, de onderwijsafdeling van de sluitende zorginstelling Pluryn met locaties in Deelen en Hoenderloo, blijft maximaal een jaar langer open. Dat staat op de site van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Het college zou aanvankelijk ook in augustus sluiten, net als de internaten.
'Medewerkers krijgen nu meer lucht om een andere baan te zoeken', zegt AOb-rayonbestuurder Clazien Rodenburg. De raad van bestuur van zorgorganisatie Pluryn besloot eerder dit jaar dat de twee vestigingen van de instelling in Deelen en Hoenderloo dicht moeten wegens financiële strubbelingen, maar ook omdat de kwaliteit niet in orde zou zijn.
De Hoenderloo Groep bood specialistische zorg voor kinderen met complexe problemen. In de vestigingen zaten in totaal ongeveer 160 kinderen die nu elders moeten worden ondergebracht.
De school blijft volgens de AOb langer open voor zo'n dertig leerlingen en voor veertien fte's aan medewerkers. Het gaat om autistische leerlingen die speciale zorg nodig hebben. 'Veel van deze leerlingen hebben al een andere plek gevonden, maar nog niet voor iedereen is dat het geval', aldus de AOb.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!