Nieuws

Verdachte van ontucht met negen jongens voor rechter

Foto ter illustratie Foto Pixabay
De 21-jarige zweminstructeur die wordt verdacht van ontucht met negen jongetjes tijdens zwemlessen in Arnhem, hoort donderdag of hij langer vast blijft zitten. De rechter buigt zich vandaag over zijn zaak.
ARNHEM - De 21-jarige zweminstructeur die wordt verdacht van ontucht met negen jongetjes tijdens zwemlessen in Arnhem, hoort donderdag of hij langer vast blijft zitten. De rechter buigt zich vandaag over zijn zaak.
De man zou zich van januari tot en met mei vorig jaar in zwembad De Grote Koppel vergrepen hebben aan de kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 8 jaar.
De verdachte werkte als stagiair bij zwemvereniging Neptunus, die vergeten was een Verklaring Omtrent Gedrag te vragen. Die zou hij niet gekregen hebben, omdat hij eerder al eens is veroordeeld voor ontucht in Rotterdam. De man wordt niet alleen verdacht van ontucht, maar ook van het bezit van kinderporno.
De zaak zou oorspronkelijk donderdag inhoudelijk behandeld worden, maar door de coronamaatregelen handelt de rechtbank alleen urgente zaken af, zoals beslissingen of verdachten langer vast blijven zitten. Daarom is dit omgezet naar een zitting waarin besloten wordt over verlenging van zijn voorlopige hechtenis.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!