Nieuws

Nonfoodmarkt nu bij de Hoogvliet

De nonfoodmarkt elke woensdag en zaterdag bij de hooglviet.
Ook de niet-voedselkramen zijn vanaf zaterdag 18 april weer welkom in Wageningen. Alle voedselgerelateerde kramen staan op woensdag en zaterdag op en rondom de kerk in het centrum. De niet-voedselkramen krijgen op de vaste marktdagen, een eigen plek op de parkeerplaatsen aan de Costerweg (naast de Hoogvliet). © marktwageningen.com
WAGENINGEN - Ook de niet-voedselkramen zijn vanaf zaterdag 18 april weer welkom in Wageningen. Alle voedselgerelateerde kramen staan op woensdag en zaterdag op en rondom de kerk in het centrum. De niet-voedselkramen krijgen op de vaste marktdagen, een eigen plek op de parkeerplaatsen aan de Costerweg (naast de Hoogvliet).
Wethouder Maud Hulshof: “We kregen van veel inwoners en van de marktkooplieden de vraag of we voorzieningen konden treffen voor de niet-voedselkramen, zoals stoffen, fournituren, bloemen, planten. Omdat veiligheid voorop staat en er onvoldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te garanderen in de volledige marktopstelling rondom de kerk en het Stadhuis, is ervoor gekozen om de niet-voedselkramen te verplaatsen naar de locatie aan de Costerweg. Het college wil de vaste marktondernemers van de Wageningse markten graag ondersteunen en gelijktijdig inwoners de kans te bieden om bloemen, stoffen en andere waren aan te schaffen”.
Op woensdag staan er op de Costerweg tussen 08.30 en 13.00 uur onder andere kramen met modestoffen, bovenkleding en hobbyartikelen. Op zaterdag staan er op de Costerweg tussen 08.30 en 17.00 uur vooral kramen met planten en bloemen en de kraam met fietsreparatie en –onderdelen.