Nieuws

Nijmeegse burgemeester sluit café wegens gokken

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen sluit per 1 mei een café in zijn stad. De reden is dat er illegaal werd gegokt en dat er tabak aanwezig was waarvan niet duidelijk was of er accijns over betaald was. Een en ander kwam aan het licht bij een integrale controle in november 2019 bij diverse cafés in Nijmegen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen sluit per 1 mei een café in zijn stad. De reden is dat er illegaal werd gegokt en dat er tabak aanwezig was waarvan niet duidelijk was of er accijns over betaald was. Een en ander kwam aan het licht bij een integrale controle in november 2019 bij diverse cafés in Nijmegen.
Bij het bewuste café werden onder meer illegale gokzuilen aangetroffen. Daarnaast stonden er kansspelautomaten waarvoor geen vergunning was. De gemeente Nijmegen meldt niet om welk café het gaat.

'Slecht levensgedrag'

In de horecagelegenheid was al langere tijd iemand werkzaam als leidinggevende die niet op de vergunning was bijgeschreven. ‘Ook bleek uit een nader antecedentenonderzoek dat de leidinggevenden van slecht levensgedrag waren’, zo staat in de verklaring van de gemeente Nijmegen.
Het café moet nu per 1 mei op slot, aldus burgemeester Bruls.