Nieuws

Brand in berg afval veroorzaakt veel rook

Aan de Hanekampweg in Winterswijk stond woensdagochtend een berg met afval in brand. Het brandende afval, met daarin onder meer rubber en metaal, veroorzaakte veel rook en was in de wijde omgeving te zien. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK MEDDO - Aan de Hanekampweg in Winterswijk stond woensdagochtend een berg met afval in brand. Het brandende afval, met daarin onder meer rubber en metaal, veroorzaakte veel rook en was in de wijde omgeving te zien.
Iets voor 10.30 uur kwam de eerste melding woensdag bij de brandweer binnen. Rond 12.00 's middags werd het sein brand meester gegeven. De oorzaak van de brand is niet bekend. 
De rook trok volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland in de richting van de Huppelseweg en Loohuisweg. De veiligheidsregio adviseerde om uit de rook te blijven en bij overlast de ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te zetten. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!