Nieuws

Extra geld nodig voor onderhoud wegen Bronckhorst

De wegen in de gemeente Bronckhorst zijn toe aan groot onderhoud. De afgelopen jaren zijn wegen mondjesmaat gerepareerd en daardoor is er nu achterstallig onderhoud. Het gemeentebestuur wil nu structureel extra geld uittrekken om wegen te onderhouden. Ook is er een onderhoudsplan gemaakt. © Gemeente Bronckhorst
HENGELO - De wegen in de gemeente Bronckhorst zijn toe aan groot onderhoud. De afgelopen jaren zijn wegen mondjesmaat gerepareerd en daardoor is er nu achterstallig onderhoud. Het gemeentebestuur wil nu structureel extra geld uittrekken om wegen te onderhouden. Ook is er een onderhoudsplan gemaakt.
In Bronckhorst ligt 500 kilometer aan asfalt, 200 kilometer zandwegen en ook nog eens 170 kilometer klinkerwegen, fietspaden, voetpaden en pleinen. De afgelopen jaren is schade aan de wegen in de meeste gevallen gerepareerd in plaats van dat asfalt te vervangen. Dit komt doordat er te geld weinig geld was.
Omdat er inmiddels gevaarlijke situatie ontstaan, moeten wegen eerder en beter worden aangepakt. Groot probleem zijn boomwortels die wegen, fietspaden en stoepen beschadigen. In het nieuwe plan staat welke belangrijke wegen als eersten te worden aangepakt. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het onderhoudsplan. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!