Nieuws

Opvang voor verslaafde corona-daklozen in Nijmegen

Verslaafde dak- en thuislozen met coronaverschijnselen uit de regio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid kunnen voortaan terecht bij het Psychiatrische Afdeling Coronateam (PACt) in Nijmegen. Dat melden de veiligheidsregio's in het gebied. © Flickr
NIJMEGEN - Verslaafde dak- en thuislozen met coronaverschijnselen uit de regio’s Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid kunnen voortaan terecht bij het Psychiatrische Afdeling Coronateam (PACt) in Nijmegen. Dat melden de veiligheidsregio's in het gebied.
De gekozen locatie aan de Reinier Postlaan biedt ruimte aan 50 personen met een mogelijke coronabesmetting. 'Cliënten hebben ieder een eigen kamer', meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). 'Medewerkers van IrisZorg en Pro Persona staan klaar om passende zorg te bieden.'

Hotel Lunteren geen oplossing

De corona-opvang voor verslaafde daklozen is een project van IrisZorg, Pro Persona en RIBW Nijmegen & Rivierenland en RIBW Arnhem Veluwe Vallei, twee organisaties voor begeleid wonen.
Er is een tijdje gezocht naar een veilig onderkomen waar geïsoleerd opvang van verslaafde daklozen mogelijk is. Even was een hotel in Lunteren in beeld, maar dat bleek geen oplossing. 

Huissen, Wolfheze en Arnhem

Er waren al coronavoorzieningen getroffen voor niet-verslaafde daklozen. Zo zijn opvanglocaties in Huissen en Wolfheze geopend en kunnen dak- en thuislozen terecht op een cruiseschip in Arnhem.
'De maatregelen zijn erop gericht de cliënten te verspreiden over locaties, zodat ook zij voldoende afstand van elkaar kunnen houden', aldus de veiligheidsregio's. 

Zie ook: