Nieuws

Vorig jaar minder verkeersdoden in Gelderland

In onze provincie kwamen vorig jaar 87 mensen om het leven in verkeer. Een jaar eerder vielen er nog 93 verkeersslachtoffers, aldus het CBS. In heel Nederland overleden vorig jaar 661 mensen door een verkeersongeval. Dat zijn er 17 minder dan het jaar daarvoor. © Rens Hulman / News United (archief
ARNHEM - In onze provincie kwamen vorig jaar 87 mensen om het leven in verkeer. Een jaar eerder vielen er nog 93 verkeersslachtoffers, aldus het CBS. In heel Nederland overleden vorig jaar 661 mensen door een verkeersongeval. Dat zijn er 17 minder dan het jaar daarvoor.
Gelderland, staat samen met de provincie Noord-Holland, op de tweede plek met het aantal verkeersdoden. De provincie Noord-Brabant heeft de meeste dodelijke ongelukken. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Meer twintigers en dertigers

Het aantal verkeersslachtoffers onder twintigers en dertigers steeg landelijk met 24 procent: van 147 in 2018 naar 183 in 2019. De grootste toename is zichtbaar bij inzittenden van personenauto’s, motorrijders en bromfietsers.   
Bij 40- tot 60-jarigen daalde het aantal verkeersdoden in 2019. Deze afname is nagenoeg alleen bij fietsers te zien. Het aantal fietsdoden in deze leeftijdsgroep nam met bijna de helft af. De ANWB spreekt van een 'stapje in de goede richting'. Veilig Verkeer Nederland (VVN) spreekt daarentegen nog steeds van een 'fors aantal doden en dat is zorgelijk'. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!