Nieuws

'Coronadreigers' in Arnhem voor de rechter

Foto ANP
In Arnhem moeten woensdag drie verdachten voor de rechter verschijnen. Ze zouden met spugen of hoesten gedreigd hebben met een coronabesmetting. De slachtoffers waren een winkelmedewerker, een politieagent en een beveiliger.
ARNHEM - In Arnhem moeten woensdag drie verdachten voor de rechter verschijnen. Ze zouden met spugen of hoesten gedreigd hebben met een coronabesmetting. De slachtoffers waren een winkelmedewerker, een politieagent en een beveiliger.
Een van de verdachten, een vermeende winkeldief, wordt ervan verdacht op dinsdag 31 maart een caissière van Kruidvat in Arnhem in het gezicht te hebben gehoest en te hebben geroepen dat hij corona heeft. De man is daarna gevlucht, maar werd bij een tweede poging tot winkeldiefstal bij Albert Heijn aan de Klarendalseweg in Arnhem betrapt. De politie heeft hem daar aangehouden. 
De man is aangeklaagd voor diefstal met geweld. In een snelrechtszaak wordt woensdag beslist of en welke straf hij krijgt. Ook horen de anderen welke straf ze krijgen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!