Nieuws

Woningen Berkelland moeten asbestvrij gemaakt worden

Woningen in de gemeente Berkelland moeten gemoderniseerd, verduurzaamd, levensloopgeschikter en asbestvrij gemaakt worden. Dat staat in de woonvisie 2020-2025 die de gemeenteraad komende maand behandeld. © Pixabay
BORCULO - Woningen in de gemeente Berkelland moeten gemoderniseerd, verduurzaamd, levensloopgeschikter en asbestvrij gemaakt worden. Dat staat in de woonvisie 2020-2025 die de gemeenteraad komende maand behandeld.
'De nieuwe Woonvisie 2020-2025’ laat zien welke ambitie wij hebben op het gebied van wonen. Hierdoor kunnen we aan de slag met onze partners, zoals corporaties, maatschappelijke organisatie, ondernemers en inwoners. Samen zorgen we voor een aantrekkelijke woningmarkt voor iedereen die in Berkelland woont of wil komen wonen', laat wethouder Maikel van der Neut in een schriftelijke verklaring weten. 
Berkelland richt zich de komende vijf jaar op drie ambities: woningen en wijken moeten aantrekkelijk worden gemaakt voor Berkellanders en voor toekomstige bewoners. Daarnaast moeten er nieuwe, innovatieve, woningen gebouwd worden. En er moet meer diversiteit in de woningvoorraad komen voor mensen met een zorgvraag. 
De woonvisie wordt op 13 mei besproken door de gemeenteraad.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!