Nieuws

Aanleg rotonde met fietspaden in volle gang, maar het werk is pas in 2021 klaar

De aanleg van een rotonde met fietspaden op de veelbesproken kruising Bataafseweg en Steengroeveweg in Winterswijk, waarvoor de werkzaamheden in volle gang zijn, wordt pas in 2021 afgerond. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De aanleg van een rotonde met fietspaden op de veelbesproken kruising Bataafseweg en Steengroeveweg in Winterswijk, waarvoor de werkzaamheden in volle gang zijn, wordt pas in 2021 afgerond.
Het vrijliggende fietspad aan de noordzijde zal samen met de rotonde voor de bouwvakvakantie gereed zijn. Maar het fietspad aan de zuidzijde, aan de Steengroeveweg, zal in de loop van 2021 pas opgeleverd worden, zo luidt het antwoord van het college van B en W van Winterswijk op schriftelijke vragen van CDA-raadslid Jacqueline van der Vinne.

Niet alle gronden verworven

De vertraging van de aanleg van het fietspad aan de zuidzijde komt doordat de gemeente nog niet alle gronden heeft verworven. Sommige gesloten overeenkomsten moeten nog afgewikkeld worden bij de notaris, deels is er nog geen overeenstemming met de grondeigenaren of de overdracht wordt bemoeilijkt door de afhandeling van een erfenis.  
Die vertraging heeft gevolgen voor de aanleg, want het verleggen van de waterleiding ter plekke staat  pas na 1 oktober op de rol. Nutsbedrijven vragen in het algemeen 16 tot 26 weken aan voorbereidingstijd en de uitvoering neemt zo'n 10 weken in beslag. De verwachting is dat het fietspad aan de zuidzijde in 2021 in gebruik kan worden genomen.

Onveilige kruising

De aanleg van de rotonde is de uitkomst van een jarenlange strijd van omwonenden, die ageerden tegen de onoverzichtelijke en daardoor onveilige kruising met (bijna-)ongelukken. De buurt protesteerde met enige regelmaat tegen het uitblijven van een plan voor de kruising, maar nu het slechte asfalt van de Bataafseweg wordt aangepakt, neemt de gemeente de rotonde gelijk mee.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.