Nieuws

Action in Arnhem-Zuid vandaag 'gewoon' weer open

De Action in Arnhem-Zuid is dinsdagochtend weer opengegaan. De winkel was een dag eerder gesloten, omdat er onder andere geen maatregelen waren genomen om personeel en klanten te beschermen tegen het coronavirus. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Action in Arnhem-Zuid is dinsdagochtend weer opengegaan. De winkel was een dag eerder gesloten, omdat er onder andere geen maatregelen waren genomen om personeel en klanten te beschermen tegen het coronavirus.
Burgemeester Marcouch liet maandag aan Omroep Gelderland weten dat de winkel al eerder een waarschuwing had gekregen. Ook hadden handhavers voorlichting gegeven. Toch waren er volgens de burgemeester zowel binnen als buiten te veel mensen aanwezig. Ook kon de 1,5 meter afstand-regel niet in acht worden genomen.
Volgens Action Nederland voldoet de winkel inmiddels aan alle veiligheidsmaatregelen om de gezondheid van de medewerkers en klanten te kunnen waarborgen. Zo is het maximale aantal klanten teruggebracht en worden de winkelkarretjes schoongemaakt. Ook wordt aangemoedigd om elektronisch te betalen.
Een woordvoerster van de gemeente Arnhem laat weten dat Action maandag te horen had gekregen dat de winkel onder voorwaarden weer open zou mogen. 'En daar is aan voldaan. Dat is ook gecontroleerd.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!