Nieuws

Wat vind jij: de coronacrisis maakt me eenzamer

We leven al dik een maand in een 'anderhalvemetersamenleving', zitten thuis en proberen sociale contacten te mijden. Nu het coronavirus het sociale leven heeft platgelegd, ligt eenzaamheid op de loer. Wat vind jij: maakt de coronacrisis jou eenzamer? © Pixabay
We leven al dik een maand in een 'anderhalvemetersamenleving', zitten thuis en proberen sociale contacten te mijden. Nu het coronavirus het sociale leven heeft platgelegd, ligt eenzaamheid op de loer. Wat vind jij: maakt de coronacrisis jou eenzamer?
Geen borrelavonden met vrienden, even voetballen op het pleintje of een praatje bij de koffieautomaat op het werk. Het fysieke sociale contact is door de coronacrisis stukken minder geworden. Daarentegen videobellen en appen we ons suf, maar is dat wel een medicijn tegen eenzaamheid?
Niet alleen ouderen hebben last van het eenzaamheidsvirus, ook studenten voelen zich volgens Zembla soms eenzaam tijdens deze crisis.
Neurowetenschappers van het Nijmeegse Radboudumc zeggen in het Algemeen Dagblad dat de coronacrisis ook kan leiden tot angst en depressie.
Wij zijn benieuwd naar jouw mening.
Laat horen wat jij ervan vindt op Radio Gelderland. Stuur een voice-bericht via Whatsapp op 06-22054352 of meld je via deze weg aan voor het bel-kwartier om 11.15 uur. Via Facebook reageren kan ook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!