Nieuws

Boetes voor groepjes jongeren op voetbalveld en carpoolplaats

De politie Bommelerwaard heeft zondagavond zeventien jongeren bekeurd voor het overtreden van de noodverordening. Ze hadden tegen de regels in afgesproken op een voetbalveld in Kerkdriel en een carpoolplaats in Zaltbommel. © Pixabay
KERKDRIEL - De politie Bommelerwaard heeft zondagavond zeventien jongeren bekeurd voor het overtreden van de noodverordening. Ze hadden tegen de regels in afgesproken op een voetbalveld in Kerkdriel en een carpoolplaats in Zaltbommel.
Agenten zagen in Kerkdriel zeven jongeren samen op de gesloten velden van voetbalvereniging DSC. Ze stonden wel op voldoende afstand van elkaar, maar hielden zich niet aan het verbod om met drie personen of meer samen te komen.

Propvolle auto

Hetzelfde gold voor de zes jongeren op de carpoolplaats achter een benzinestation in Zaltbommel. Toen agenten de bekeuringen uitschreven, kwam er een kleine, grijze auto aanrijden. 'Daar zaten vier mensen in gepropt die niet uit één huishouden bestonden', schrijft de politie op Facebook.
'Deze zeventien jongeren krijgen post van het CJIB. Als ze zich nu wel houden aan #blijfthuis zien ze de postbode', aldus de politie.
Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen zei zaterdag al namens alle veiligheidsregio's in ons land zich zorgen te maken om het gedrag van de jeugd. Zij blijven ondanks de coronamaatregelen nog steeds samenkomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!