Nieuws

De kou is even terug: 'Niet erg om vandaag binnen te zitten'

In een dag tijd keldert de temperatuur in onze provincie met meer dan 10 graden. Werd het op eerste paasdag nog ruim 22 graden, op tweede paasdag komt de temperatuur niet boven de 10 graden uit. © Pixabay
ARNHEM - In een dag tijd keldert de temperatuur in onze provincie met meer dan 10 graden. Werd het op eerste paasdag nog ruim 22 graden, op tweede paasdag komt de temperatuur niet boven de 10 graden uit.
De oorzaak is een noordelijke wind, die koude lucht meeneemt. 'Het waait best stevig', zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza. In Gelderland wordt het windkracht 4, aan de randmeren zelfs 5. 'Het is niet erg om vandaag binnen te zitten. Zeker als je het vergelijkt met andere dagen', aldus de weerman.
Na een kille ochtend met vrij veel bewolking, kan in de loop van de middag de zon wat doorbreken. 'Hier en daar kan een frisse neus in de tuin gehaald worden', zegt Klaassen.
'Neerslag van betekenis' hoeven we volgens hem ook de komende tijd  niet te verwachten. In Noord-Brabant en Limburg valt wel wat regen, maar die buien trekken niet naar onze provincie. 'Hier is de regen waarschijnlijk al verdampt voordat het de grond bereikt.'

Kortstondige dip

Ook dinsdag begint de dag fris en stijgt de temperatuur niet verder dan 11 à 12 graden. Doordat de wind iets minder prominent aanwezig is, voelt het wat aangenamer.
'Echt aangenamer weer is er vanaf woensdag', zegt Klaassen. De zon keert dan terug en het wordt zo'n 16 graden. Ook donderdag en vrijdag worden 'droge lentedagen met flinke zonnige periode'. De temperatuur kan dan weer oplopen naar 20 graden.
Luister het weerbericht op Radio Gelderland terug:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!